…gaan we doen dan?

Getekende infographics maken. Je werkboekje ligt voor je klaar. We gaan op twee manieren infographics maken. In de ochtend op de ‘freestyle’ manier en in de middag aan de hand van de ‘4 stappen methode’ (onderzoeken, verbeelden, vormgeven en verwoorden). Je maakt persoonlijke en getekende infographics. Je gaat na de workshop vol enthousiasme en inspiratie de deur uit met eigen info-illu’s en ideeën om er heel wat meer te maken.

Na de workshopdag kan je je grote infographic nog verfijnen en stuur ik een digitaal boekje van die eindresultaten zodat iedereen jouw werk kan bewonderen (als je instuurde) en jij dat van hen. 

de workshop Illustreren ‘Show and tell’ is voor…

…mensen die niet alleen hun tekenvaardigheden wat (verder) willen ontwikkelen, maar ook willen weten hoe ze een getekende infographic maken en zich willen verdiepen in visual storytelling. Dus niet alleen het show, maar ook het tell van een illustratie. Het maakt niet uit waar je staat in je tekenproces. Voor wie aangemoedigd en uitgedaagd wil worden en zin heeft in een dag tekenen en leren.

de workshop is niet voor…

…mensen die technisch Meesterschap willen leren. Tijdens de workshop Illustreren ‘Show and tell’ zijn 100% realistische weergaves geen must. Je tekening hoeft niet perfect te zijn. Ik kan je uit ervaring vertellen: jezelf dat toestaan schept enorme vrijheid.

Praktisch

Datum: vrijdag 17 mei 2019

Tijd: van 10.00 tot 16.00 uur (inloop vanaf 09.45)

Waar: in Haarlem centrum, Doelstraat 6

Kosten:  167,00 incl. BTW / 138,02 excl. BTW

Docent: Sabine Wisman (jarenlang maakte ze infographics voor bladen als Flair, Margriet en Zin)

Inclusief: Zoetigheden, fruit, lunch, koffie/thee. Daarnaast goed gezelschap en cadeautje: de lekkerste tekenpen die er bestaat (volgens Sabine dan).

Workshop Illustreren ‘Show & Tell’

JA, IK DOE MEE!

 


illustrator visual storytelling wisman

Het is een kwestie van durven en ik schep een sfeer waarin je je op je gemak voelt. Misschien vind je het spannend. Dat kan. Maar wist je dat je eerder tekende dan schreef? Je zette een paar strepen (“Kijk, boom!”) en een paar krullen (“Wolk!”). Ook jij was ooit tekenaar. Tekenen is niet alleen voor de Picasso people van deze wereld!
Nee, niet in een dag (of op deze dag).  Het gaat tijdens de workshop niet om een perfect realistische weergave van wat we zien. Het gaat om wat jij ziet en hoe jij het ziet. Dat schept een enorme vrijheid. Die creatieve vrijheid is minstens zo belangrijk als de techniek.
Je favoriete teken- en/of schildermateriaal als je dat prettig vindt. Maar het hoeft niet, er staat het nodige op tafel. En verder je nieuwsgierige en leergierige brein…dat spreekt voor zich.
Wat heerlijk, dan is techniek waarschijnlijk geen probleem. Misschien wil je wel losser tekenen of leuke opdrachten naar je hoofd geslingerd krijgen door een o zo aardig iemand. Jezelf uitdagen. Of vind je je tekenlijn niet strak of speels genoeg en leer je dat bij mij los te laten (want dat niet strakke of speelse is niet het einde van de wereld). 
Wat leuk dat je dat vraagt. Laatst kreeg ik een kaart van iemand en ze scheef ‘Dank je wel voor je wijze lessen, je unieke humor en de manier waarop je de regie over de les hield. Voor het laten zien dat een kunstenaar altijd in ontwikkeling mag zijn en je aanmoedigende feedback.’ Daar werd ik heel blij van, van die kaart. Een ander mailde me: ‘Het was een geweldige dag en op weg naar huis zat ik te stuiteren in de auto. Heb sindsdien zoveel gemaakt. Heerlijk!’. Ook fijn, die mail.
Mooi zo. Want ik geef graag antwoord. Bel 06 12312982 of mail sabine@sabinewisman.nl.

 

ervaringen van mensen die jou voor gingen

workshop illustreren infographic

Monica Knaapen | Moon Illustraties
“We hebben de hele dag getekend. Sabine gaf interessante oefeningen om de creatieve vrijheid in ons los te maken en het perfectionisme los te laten. Ze vertelde boeiend over hoe zij haar illustraties maakt, hoe ze te werk gaat en waar ze haar inspiratie vandaan haalt. Na de heerlijke lunch werkten we in de middag aan een grote infographic. De resultaten waren echt heel divers. Zo mooi om te zien hoe iedereen het geleerde toepast in zijn eigen beeldtaal.

Het is echt heel tof om samen te creëren met andere tekenaars. Een beetje spannend, dat wel, maar bijzonder inspirerend om te zien hoe anderen iets verbeelden, welke keuzes ze maken, welke technieken ze gebruiken. Als beeldmaker ben je nooit uitgeleerd. Het is belangrijk om om je heen te blijven kijken, nieuwe inzichten te krijgen. Het houdt je scherp, en geboeid. De workshop heeft me echt een boost gegeven.”

Claudia Verbeeck
“Ik ben erg geïnspireerd door de workshop en ben weer veel meer aan het schetsen!”

Aafke Frederik | Studio Pen
“Het was een waanzinnig toffe, leerzame en nuttige workshop. Een aanrader. Eén in de categorie: je loopt daarna de deur uit met een hoofd barstensvol ideeën.”

Josien Brands | Josien Brands Design
“Het was geweldig. Ik leerde veel, maakte een hoop, had een hoop plezier en zag andere mensen geweldige dingen maken. Het was een topdag. Info-illustraties maken voelt als een nieuwe wereld vol mogelijkheden en mijn hoofd zit nu boordevol ideeën. Het voelt als een goede invulling voor alle ideeën die altijd in mijn hoofd opkomen maar waarvan ik nooit wist wat ik ermee moest. En hoewel ik altijd geniet van andermans info-illustraties, how-to’s en spitsvondige infographics, op de een of andere manier kwam het niet in me op ze zelf te maken. Nu wel. Zo blij mee.”

Een greep uit Sabine’s info-illu’s

labradors eat anything wisman

infographic geld verdienen sabine wisman

Margriet magazine 'Yoga' Sabine Wisman

allesterdam web

cannot buy

familie schema

Fles wijn gesprek

de ongehoorzamen

Wisman weet het wel

Redactionele illustratie Strand

Flair chipsjunkie detox

ode aan pulp tvZIN magazine Wisman weet raad
Mijn lijf (Flair)perfecte selfie sabine wismanZomerboek Fabulous sixpack Sabine Wisman
malmberg start schoolplein reportage

Tot ziens op de workshop! Schrijf je hier in: 

JA, IK DOE MEE!