Verlang jij er naar je creativiteit voor eens en altijd (verder) aan te boren?

Ben je parttime/fulltime maker en heb je het gevoel wat vast te zitten in je beroep? Toe aan een frisse wind door het makende bestaan? Of ben je hobbytime maker en wil je creativiteit verder ontwikkelen en voorgoed omarmen?

Het zeven weken programma Artist Wake Up Call helpt al deze vormgevers, illustratoren, kunstenaars, ontwerpers,  schrijvers, fotografen en andere makers. Het is een uniek en prettig intensief programma, deels online, deels offline, waarin je jouw creatieve pad beter leert begrijpen en uitstippelt. Daarnaast ga jij natuurlijk veel maken. Klaar voor verandering? Let’s go!

Voorjaar 2019. Zeven weken wakker worden.

AWUC illustrator ontwerper
AWUC Kunstenaar
Artist Wake Up Call creativiteit cursus

Wat je o.a. in de Artist Wake Up Call doet:

1

Je ontdekt wat je het allerliefst doet

Je verlangt naar meer creativiteit, meer maken. De keuze is ruim.
Maar wat wil je nou echt maken?

2

Je zegt je excuses vaarwel

We masseren de ‘ja-maar’ gedachten en weerstand weg tijdens de 7 weken. Zachtjes. En heel af en toe met wat meer kracht. Hierdoor ga je doen. En weer. En nog eens.

3

Je wordt vrienden met je interne criticus

Je weet wel, die stem die zegt dat wat je maakt niet goed genoeg is. Daar weten we wel raad mee. 

4

Je voelt je gesteund

Je bent zo niet alleen in je proces. Dat merk je tijdens de bijeenkomsten en in het (online) Artist Wake Up Call clubhuis waar je voorgoed toegang tot hebt.

5

Je maakt vaak en met plezier

Laat de wereld zien wat alleen jouw brein en tien vingers voor moois kunnen maken.

6

Je wordt zelf je beste coach 

Je leert jezelf de juiste vragen te stellen en jezelf te motiveren. Ook bijzonder prettig voor na de Artist Wake Up Call.

testimonial artist wake up call 
“Aandacht voor mezelf en mijn creativiteit. Dat zocht ik en kreeg ik. Ik vond het spannend – want onbekend – maar had er vertrouwen in. De  weken waren heel inspirerend, soms confronterend en vooral stimulerend. Wat waren er veel inzichten! Live changing voor mij.”
Marieke Wagener  
pascale guillou artist wake up call
“Mijn uitstelgedrag en het niet kunnen kiezen…ik had er steeds meer last van. Was echt op zoek naar een kick in the butt. Die kreeg ik. Ik vond weer plezier in het maken en ben heel blij dat ik mijn creatieve onderneming een andere richting op bracht. Met meer zelfvertrouwen ging ik daarna aan de slag.”
Pascale Guillou | www.pascaleguillou.com

testimonial artist wake up call
“Ik wilde mezelf op creatief vlak verder ontwikkelen en mezelf toestemming geven om kunstenaar te zijn. De Artist Wake Up Call leek me wel wat. Ook leek het me spannend en intensief, maar het ging allemaal op een prettig tempo. Het was een goede mix van lezen, leren en maken en het leverde me meer inzicht, zelfvertrouwen en zelfkennis op.”
Marjolein van Braam Morris | www.debetekenaar.nl

AWUC illustrator ontwerper

“Ik roep het gewoon nog een keer. Wat ben ik blij dat ik de Artist Wake Up Call volg!
Voor mij is het een grote ommekeer.” Cynthia Wassink

 

Krijg antwoord op je vragen…

 • Wat wil ik nou echt graag maken?

 • Waar heb ik een schop(je) onder de kont nodig?

 • Hoe kom ik aan inspiratie als mijn hoofd leeg is?

 • Wat is mijn creatieve DNA?

 • Waar vind ik mensen die snappen waar ik tegenaan loop? (Hier!)

 • Een eigen stijl? Ik? (JA)

 • Ben ik de enige die twijfelt over wat ik maak? (Neen, vrijwel alle makers twijfelen regelmatig over wat ze maken)

 • Waar krijg ik energie van?

 • Is het tijd om aan de slag te gaan als pro? Of om als pro een volgende stap te zetten?

 • Wat doe ik met de criticus die in mijn hoofd woont?

 • Hoe maak ik van maken een gewoonte?

Dit fijns is allemaal inbegrepen:

boek artist wake up call

Online academy vol
theorie en opdrachten

Voorgoed toegang tot online clubhuis voor support en feedback van o.a. Sabine Wisman

Veel ideeën en volop inspiratie,
weten wat je echt wil

Artist post
(ja, echte post!)

Nieuwe contacten

Gepersonificeerd notebook

BONUS
Kick-off 

incl. drank en hapjes

BONUS
Workshop ‘My Creative DNA’

BONUS
Workshop ‘My Creative Plan’

Is na de Artist Wake Up Call nog een extra zetje in de rug welkom? De besloten AWUC community is en blijft jaren online én actief.

Voor wie

Parttime/fulltime creatieven…
…die het gevoel hebben in hun beroep wat vast te zitten en toe zijn aan een frisse wind door het makende bestaan.

Hobbytime creatieven…
…die hun creativiteit verder willen ontwikkelen en voorgoed willen omarmen.

Investering

787,00 incl. BTW
(650,41 excl. BTW)

JA, IK DOE MEE!
en ik betaal 787 in 1 x

JA, IK DOE MEE!
en ik betaal 2 x  393

| Ben je zelfstandig ondernemer dan zijn het opleidingskosten en aftrekbaar | Het aantal plaatsen voor de Artist Wake Up Call is gelimiteerd |

Belangrijke data: 

7 weken programma | zaterdag 6 april 2019 t/m zaterdag 25 mei 2019

feestelijke kick-off  en 1e workshop | zaterdag 6 april 2019 | Amsterdam | 13.30 – 17.00

2e workshop + borrel  | zaterdag 25 mei 2019 | Amsterdam | 13.30 – 17.00

Verwijder blokkades, zet stappen en kijk niet meer om: hoera voor de artist die je (verder) wakker schudde!

recensie Artist Wake Up Call

“Het moment was daar om mezelf als kunstenaar en creatief ondernemer serieus te nemen, dus de Artist Wake Up Call kwam als geroepen. Ik had er hoge verwachtingen van want ben altijd enthousiast over wat ik van Sabine zie en lees. Het programma gaf me richting en ik ben blij met de inzichten, herkenbaarheid en het ‘thuisgevoel’ van een groep creatieve geesten. Het leverde niet alleen een fijn nieuw netwerk op maar ook het begin van een succesvol leven als kunstenaar.”
Neeltje v.d. Wouden | www.mapartandacting.nl

De 7 modules van het programma:

1 LUISTEREN

2 SPELEN

3 ERKENNEN

4 KIEZEN

5 ONTDEKKEN

6 DELEN

7 GROEIEN

BONUS  – WORD JE BESTE COACH

“Wat ik naast schrijven en illustreren geweldig vind om te doen, is mensen helpen bij het krijgen van meer inzicht in hoe ze hun ideale creatieve bestaan kunnen vormgeven. Om het creatieve proces en de keuzes rondom wat ze willen maken, te analyseren en helder te krijgen bij ze. Daarbij denk ik graag in mogelijkheden en niet in belemmeringen of bedreigingen.” – Sabine Wisman

Heb je Sabine nog niet ontmoet?

❶ Sabine is ervan overtuigd dat we allemaal makers zijn. Voor wie het verlangen tot maken heeft, is ze met plezier inspirator/motivator. Ze applaudisseert graag voor mede-creatieven. Het Arist Wake Up Call programma ontstond door alles wat ze de afgelopen vijftien jaar op haar creatieve pad tegen kwam, te inventariseren en analyseren. Wat wel werkte en wat niet? Wat zijn de ingrediënten van een bevredigende en succesvolle creative carrière?

❷ Al meer dan vijftien jaar is Sabine solo-ondernemer. Ze ontwikkelde zich van kinderboekenschrijver naar schrijver/journalist naar illustrator/schrijver. ‘Met doen, een beetje lef en regelmatig stil staan bij waar je naartoe wil, kom je ver,’ zegt ze. Er verschenen 23 boeken, honderden artikelen en columns in magazines en een enorme bups illustraties voor uitgevers en andere fijne klanten.

❸ Sinds 2004 geeft ze creatieve workshops en hielp ze 500+ mensen stappen te zetten op hun creatieve pad. Ze gaf o.a. les bij ScriptPlus (onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam), Editio en tekenschool SketschbookSkool. Ook gaf ze de lezing ‘Ups en Downs van het creatieve proces’ bij de OBA in Amsterdam.

Sabine in de pers:

‘Prestatiedrang en schaamte zitten vaak in de weg’

“Wisman leert haar cursisten dat ze twee zielen in zich verenigen: de creatieveling en de criticus. Als de laatste niet zwijgt, kan de eerste niet spreken. (…) Prestatiedrang en schaamte zitten vaak in de weg. Mensen moeten worden losgeweekt. ”
NRC Handelsblad

‘Het hoeft niet perfect’

“Wees niet bang! Durf iets op papier te zetten. Of het nu om schrijven of tekenen of wat dan ook gaat: het hoeft niet perfect te zijn en fouten maken mag. Speel. Experimenteer! Stop met jezelf te vergelijken met anderen. Maak eerst veel voor jezelf van wat je het allerliefst maakt voor klanten.
Zo bouw je een portfolio op die je opdrachten levert waar je blij van wordt.”
Margriet

‘Wees tevreden met jouw creatieve stadium’

“Sabine Wisman ontwikkelde onder andere de Artist Wake Up Call voor makers, vormgevers, illustratoren en kunstenaars om zich vrijer te kunnen voelen in hun werk. Mensen vertellen zichzelf dat ze geen tijd hebben, te oud zijn of onvoldoende talent hebben. Maar je kunt ook een kwartier per dag maken. Wees tevreden met jouw creatieve stadium. Dit is waar je bent.”
Intermediair Magazine

‘Ze vergelijken zichzelf graag met anderen’

“Veel creatieve mensen zijn bang dat wat ze maken, niet goed genoeg is. Dat het groeiproces sneller moet. Ze vergelijken zichzelf daarbij graag met anderen. Anderen die al tientallen jaren doen wat zij gaan doen, dus die vergelijking maakt ze niet gelukkig. Een stap in de goede richting is dat ze het creatief bezig zijn niet te serieus nemen. Dat ze zich realiseren dat ze geen museum-waardig iets hoeven te maken, maar vooral eerst gewoon moeten maken.”
OBA Krant

Is er iets nog niet duidelijk of twijfel je of de Artist Wake Up Call echt iets voor je is, dan hoor ik heel graag van je.
Bel 06 12312982 of mail me.

handtekening sabine wisman

Wat eerdere deelnemers van de Artist Wake Up Call vonden:

Hallelujah! Ik weet nu exact wat ik wil met mijn creativiteit en onderneming. Door de Artist Wake Up Call heb ik de puntjes op de i weten te zetten en ben ik klaar voor nieuwe creatieve avonturen. Ik zit weer in de creatieve flow en heb leuke contacten opgedaan. En tot slot en ik denk wel het belangrijkste: ik ben mezelf serieus gaan nemen als ontwerper en ondernemer.
Nicolet Wiering
De Artist Wake Up Call heeft me meer gebracht dan ik had durven hopen.
Machteld in 't Hout
Ik was al een tijdje bezig om mijn oude hobby (tekenen) weer op te pakken, en kon daar wel een extra zetje bij gebruiken. De tijd gaat zo snel, je moet niet te lang wachten met de dingen waarvan je ‘deep-down’ weet dat je ze wil doen. Voordat het programma begon, was ik erg benieuwd, maar ik had er ook weer niet superhoge verwachtingen van, want weet uit eigen ervaring dat coaching trajecten niet altijd even goed werken. Maar de Artist Wake Up Call heeft me enorm verrast: al was het bij de eerste week gebleven, dan nog was het de investering dubbel en dwars waard.
Het was inspirerend en heeft me een aantal verrassende inzichten gebracht! Sabine creëert een leuke sfeer en is ook lekker laagdrempelig. De group-calls waren erg zinvol. Het dwingt je vragen te formuleren over iets waar je zelf mee worstelt. En daar komen dan zo maar heel nuttige antwoorden op terug! Het is me nu meer duidelijk waar ik heen wil.
Tineke Troost, tineketroost.com
Na tien jaar in het buitenland was ik weer terug in Nederland en wilde starten met een goede basis voor mijn creatieve onderneming. En ‘likeminded people’ ontmoeten, dat ook. Ik heb nu een duidelijk idee waarmee ik aan de slag kan. Iets dat haalbaar is. Heel fijn!
Renate Jacobi
Voor mijn gevoel zat ik helemaal vast in mijn creatieve maker ‘zijn’. Ik roep al jaren dat ik weer meer wil gaan maken, maar los van opdrachten (want dan ‘moet’ het) lukte me dat niet echt. Ik hoopte dat de AWUC mij de schop onder de kont zou kunnen geven die ik nodig had. Wel vond ik een traject met andere makers een beetje eng: het idee dat er allemaal professionele illustratoren en ander makers in de groep zouden zitten en dat ‘de artistieke lat’ heel hoog zou liggen. Dat bleek dus in de praktijk anders uit te pakken. Waar je staat of hoe lang/hoe goed je bezig bent als maker speelt eigenlijk helemaal geen rol. We lopen allemaal tegen dezelfde dingen aan en we kunnen allemaal van elkaar leren. Ik heb de groep ook als heel fijn, toegankelijk en vrijwel meteen als vertrouwd ervaren. Ook die schop onder de kont is er geweest en die heeft gewerkt. Ik ga er nog jaren plezier van hebben!
Doret Eeken, Sprekend Getekend
Ik wilde een meer creatieve richting vinden in mijn bedrijf. Dat was de aanleiding om mee te doen. Wat mij hielp was Sabine’s enorme openheid en eerlijkheid. Dat maakte dat ik langzaam kon wennen aan het idee dat ik misschien toch ook wel een artist kon zijn. Ik vind het geweldig om te zien dat de Artist Wake Up Call een proces van vertrouwen bij me heeft opgestart: ja, ik kan dit en nee, niet iedereen hoeft mooi te vinden wat ik maak. Prettig ook die bijeenkomsten met soortgenoten. Dat maakte het ook makkelijker en toegankelijker. Ik heb nu meer rust en een stappenplan voor de aankomende periode.
Mariëtte Haarlem
Al jaren wilde ik meer creatief bezig zijn. Ik wist dat de Artist Wake Up Call net dat duwtje was wat ik nodig had. Ik heb nu, na de het programma, een enorme drive om te maken en meer rust in mijn hoofd. Ik kan alle ideeën beter parkeren en er één kiezen om daadwerkelijk mee aan de slag te gaan.
De Artist Wake Up Call heeft niet alleen uitwerking gehad op mijn creatieve leven, maar ook op andere vlakken. Keuzes maken gaat me nu makkelijker af. Ik sta vaker stil bij mezelf en wat ik wil.
Linda Koopmans
Ik wilde met de AWUC kijken of ik mijn creatieve energie eindelijk echt wat ruimte en bestaansrecht kan geven – blijvend. Ik was nieuwsgierig, leergierig maar ook een beetje sceptisch. Zou ik écht wat nieuws leren? De acht weken zijn voorbij en ik heb de Artist Wake Up Call als héél positief ervaren. Het heeft mij creatief in beweging gebracht en me anders laten kijken naar blokkades over mijn eigen (on)mogelijkheden. De online groep voelde binnen korte tijd als een veilige plek om zowel creaties als twijfels en angsten te delen. Waardevol. Wat een eye-opener om te leren dat zelfs mensen die (mijn inziens) veel mooiere en betere dingen maken dan ik ook een pittige innerlijke criticus hebben. Alle creatieven worstelen met dezelfde demonen in de een of andere vorm – alleen hebben de meer ervaren artists vaak een creatieve gewoonte ontwikkeld om die demonen tegen te gaan. En juist dát is wat je leert in de AWUC: die gewoontes te ontwikkelen.
Suzanna Noort, suzero.com
Mezelf beter leren kennen als maker, mijn eigen stijl vinden en een stap verder komen. Dat is wat ik hoopte te bereiken met de Artist Wake Up Call. Het lukte! Ik verbaas me over hoeveel dingen waar ik voor de Artist Wake Up Call tegenaan liep, door het programma opgelost zijn. Ik heb inzicht in wat ik graag wil en weet nu dat de angst het niet goed te doen, mijn werk krampachtig en braaf maakt. En dat het juist alleen maar beter wordt doordat ik fouten durf te maken.
Irma van Osch, irmavanosch.nl

JA, IK DOE MEE!
en betaal 787 euro in 1 x

JA, IK DOE MEE!
en betaal 2 x 393