LIJKT DIT OP JOU?

Je bent vrouw.
Je loopt op het ondernemerspad: je bent zzp-er, hebt een bedrijf of bent freelancer.
Je bent creatief. Eigenlijk altijd al geweest.
Je hebt geregeld een idee en prachtdromen. Je wil vooruit.
Je ervaart een hobbel op het gebied van mindset, overzicht/structuur, omzet, creativiteit of kiezen.
Je onderneming of bedrijf draait best lekker maar je voelt dat er meer in zit.

Vertel over je half jaar programma, Bien
Vertel over je 1 op 1 mentoring, Bien

JIJ BENT GEWELDIG
SOWIESO

Want je hebt het verlangen rapido vooruit te gaan met je creatieve onderneming of bedrijf. Anders was je hier niet. En dat vooruit gaan, daar is soms wel wat lef voor nodig. Daarom voor jou deze 8 x Ja. Omdat het fijn is een zetje te krijgen zo nu en dan. Ik applaudisseer voor je. Ik sta achter je. Ik buig voor je. Ik steun je.
creatieve ondernemer coach

Ja. Je kunt het.

O, je kunt meer dan je denkt. Zoveel meer. Het is de kritische stem in je hoofd met een ruim assortiment aan twijfels en beren-op-de-weg die je tegen houdt. Zie waarvan je droomt, voor je. Stippel het uit. Neem het stap voor stap en laat je vooral niet intimideren door grootse plannen. (En die innerlijke criticus ontmaskeren, loont nogal de moeite.)

Ja. Weg babyhuidje, kom maar op olifantenhuid.

Is wat je maakt of doet zichtbaar dan zal je kritiek krijgen. Dat heb je misschien al ervaren en overkomt ons allemaal. Leer daar nog beter mee om te gaan. Want wat je maakt of doet is niet voor iedereen en dat is juist de bedoeling, nietwaar? Jij hebt een droomklant die op je wacht. De rest kan je gestolen worden.

Ja. Doorgaan ook als applaus op zich laat wachten.

Ga door, door, door, door. Je hebt maar van één iemand toestemming nodig om te worden wat en wie je nu wil zijn en dat ben jij. Datzelfde geldt voor je prachtige onderneming. Ook daar: alléén van uzelve toestemming nodig voor flinke groei. En ondanks angst, twijfel en meer van dat fraais geef jij vanaf nu niet meer op.

Ja. Je bent precies waar je op dit moment moet zijn.

Je bent voortdurend in ontwikkeling en vooruit aan het kijken. In dat opzicht bereik je als creative creature nooit een écht eindstation (dat is rot). Maar één ding is zeker: over een half jaar ben je verder dan nu. Als je intussen de gedachte van precies zijn waar je nu moet zijn kunt omarmen, geeft dat een hoop rust. Zodat je met plezier kunt doen wat jij te doen hebt.

Ja. Omring jezelf met andere creatievelingen.

Ga naar online communities, cursussen en andere plekken waar je de homo creativo tegen komt. Delen waar je zo vol enthousiasme mee bezig bent en weten dat je niet de enige bent die soms tegen dingen rondom creativiteit of hebben van een creatieve carrière aanloopt, is fijn. Zij snappen je bovendien.

Yes. Show it to me, baby.

Laat zien wat je nu maakt of doet.
Dat is wellicht spannend en er zijn twee opties.
Of je vindt het spannend en doet het niet.
Of je vindt het spannend en doet het toch.
Keer op keer zie ik bij klanten (en mijzelve) dat het laatste véél meer brengt dan het eerste.

Ja. Doe waar jij blij van wordt voor mensen die er blij van worden.

Er zullen mensen zijn die geweldig vinden wat je doet en er klaar voor zijn en ook mensen zijn die het helemaal niks vinden. Daar tussen zit nog een groot gebied. Namelijk een groep die het weinig interesseert of die het ‘wel aardig’ vindt.
Onthoud: jij maakt of doet wat jij graag wil voor de groep mensen die geweldig vindt wat je doet; bij wie je iets raakt. Die het op waarde schat.
Zet de rest uit je hoofd en uit je studio, atelier of werkkamer.

Ja. Jij kunt dingen die mensen gelukkig maken of plezier brengen (en zij zijn er klaar voor).

Jij hebt iets te brengen.
Daar geloof ik heilig in.
En als jij daar nog meer voor open staat, zal je ervaren dat wat je maakt of doet groeit en jij flink groeit.