tekenworkshop button

…gaan we doen dan?

Je schetsboek ligt voor je klaar en…start!  We gaan lekker los tekenen, in het begin even spannend misschien maar voor je ’t weet voelt het niet meer zo eng. We observeren, fantaseren en doen een bups opdrachten. Je bent al tekenaar (je was het voordat je leerde schrijven) en dat laat ik je zien. Je gaat na de workshop Tekenen ‘Dat kan jij’ vol enthousiasme en inspiratie de deur uit. Met je eigen schetsboek vol lijntekeningen (en een door Sabine gemaakt boekje boordevol tips en aanmoedigingen over creativiteit).

de workshop Tekenen ‘Dat kan jij’ is voor…

…mensen die vroeger tekenden/schilderden, dat niet meer doen (maar wel willen) en voor mensen die al tekenen en dat verder willen ontwikkelen door veel verschillende lijnillustraties te maken op een dag. Kortom: voor mensen die hun tekenen een flinke zet willen geven. Voor wie aangemoedigd en uitgedaagd wil worden en zin heeft in een dag heel veel tekenen en leren.

 de workshop is niet voor…

…mensen die technisch Meesterschap willen leren. Tijdens de workshop Tekenen ‘Dat kan jij’ zijn 100% realistische weergaves geen must. Je tekening hoeft niet perfect te zijn. Ik kan je uit ervaring vertellen: jezelf dat toestaan schept enorme vrijheid.

 

Berlijn

Praktisch

Datum: vrijdag 20 januari 2017

Tijd: van 10.00 tot 16.00 uur (inloop vanaf 09.45 uur)

Waar: Haarlem centrum (Doelstraat 6)

Kosten: 145 euro incl. BTW (119,83 excl. BTW)

Deelnemers: max. 8

Docent: Sabine Wisman

Inclusief: fijne lunch in Haarlems koffietentje, werkboek, goed gezelschap en een cadeautje: de lekkerste tekenpen die er bestaat (volgens Sabine dan).

Workshop Tekenen ‘Dat kan jij’

JA, IK DOE MEE!

Sabine in de pers:

“Draag altijd een schrift of boekje bij je om dingen in op te schrijven of te tekenen. En als je dat doet, neem dan niet van die heel mooie, dure boekjes. Goedkope schetsboekjes of schriftjes hebben een veel lagere drempel. Ik gebruik altijd Seawhite Sketchbooks, o.a. te koop bij Vlieger in Amsterdam of Prins in Haarlem. Die zijn goedkoop en dun, dus je kunt snel aan een frisse nieuwe beginnen. Soms kladder ik er in een dag een vol.”

weekblad Margriet 

illustrator visual storytelling wisman

Het is een kwestie van durven en ik schep een sfeer waarin je je op je gemak voelt. Misschien vind je het spannend. Dat kan. Maar wist je dat je eerder tekende dan schreef? Je zette een paar strepen (“Kijk, boom!”) en een paar krullen (“Wolk!”). Ook jij was ooit tekenaar. Tekenen is niet alleen voor de Picasso people van deze wereld!
Nee, niet in een dag (of op deze dag).  Het gaat tijdens de workshop niet om een perfect realistische weergave van wat we zien. Het gaat om wat jij ziet en hoe jij het ziet. Dat schept een enorme vrijheid. Die creatieve vrijheid is minstens zo belangrijk als de techniek.
Natuurlijk! En potloden, tekenpennen en papier. Je hoeft niets mee te nemen. Er zijn momenten tijdens de workshop waarop ik iedereen aanspoor meteen de tekenpen te gebruiken. ‘Potlood is voor watjes,’ roep je misschien wel na de workshop. (Ik roep dat regelmatig).
Wat heerlijk, dan is techniek waarschijnlijk geen probleem. Misschien wil je wel losser tekenen of leuke opdrachten naar je hoofdgeslingerd krijgen door een o zo aardig iemand. Jezelf uitdagen. Of vind je je tekenlijn niet strak of speels genoeg en leer je dat bij mij los te laten (want dat niet strakke of speelse is niet het einde van de wereld). 
Wat leuk dat je dat vraagt. Laatst kreeg ik een kaart van iemand en ze scheef ‘Dank je wel voor je wijze lessen, je unieke humor en de manier waarop je de regie over de les hield. Voor het laten zien dat een kunstenaar altijd in ontwikkeling mag zijn en je aanmoedigende feedback.’ Daar werd ik heel blij van, van die kaart. Een ander mailde me: ‘Het was een geweldige dag en op weg naar huis zat ik te stuiteren in de auto. Heb sindsdien zoveel gemaakt. Heerlijk!’. Ook fijn, die mail.
Mooi zo. Want ik geef graag antwoord. Bel 06 12312982 of mail sabine@sabinewisman.nl.

nog een puike workshop:

workshop illustreren