…gaan we doen dan?

Getekende infographics maken. Je schetsboek ligt voor je klaar. In vier stappen (onderzoeken, verbeelden, vormgeven en verwoorden) maak je een persoonlijke en getekende infographic. Je gaat na de workshop vol enthousiasme en inspiratie de deur uit met o.a. een eigen illustratie op A3 of A4 formaat (en een door Sabine gemaakt boekje boordevol tips en aanmoedigingen over creativiteit).

de workshop Illustreren ‘Show and tell’ is voor…

…mensen die niet alleen hun tekenvaardigheden (verder) willen ontwikkelen, maar ook willen weten hoe ze een getekende infographic maken en zich willen verdiepen in visual storytelling. Dus niet alleen het show, maar ook het tell van een illustratie. Het maakt niet uit waar je staat in je tekenproces. Voor wie aangemoedigd en uitgedaagd wil worden en zin heeft in een dag tekenen en leren. 

de workshop is niet voor…

…mensen die technisch Meesterschap willen leren. Tijdens de workshop Illustreren ‘Show and tell’ zijn 100% realistische weergaves geen must. Je tekening hoeft niet perfect te zijn. Ik kan je uit ervaring vertellen: jezelf dat toestaan schept enorme vrijheid.

Praktisch

Datum: vrijdag 10 februari 2017

Tijd: van 10.00 tot 16.00 uur (inloop vanaf 09.45)

Waar: Haarlem centrum (Doelstraat 6)

Kosten: 145 euro incl. BTW (119,83 excl. BTW)

Deelnemers: max. 10

Docent: Sabine Wisman

Inclusief: fijne lunch in Haarlems koffietentje, schetsboek, goed gezelschap en een cadeautje.: de lekkerste tekenpen die er bestaat (volgens Sabine dan).

 Workshop Illustreren ‘Show & Tell’

JA, IK DOE MEE!

illustrator visual storytelling wisman

Het is een kwestie van durven en ik schep een sfeer waarin je je op je gemak voelt. Misschien vind je het spannend. Dat kan. Maar wist je dat je eerder tekende dan schreef? Je zette een paar strepen (“Kijk, boom!”) en een paar krullen (“Wolk!”). Ook jij was ooit tekenaar. Tekenen is niet alleen voor de Picasso people van deze wereld!
Nee, niet in een dag (of op deze dag).  Het gaat tijdens de workshop niet om een perfect realistische weergave van wat we zien. Het gaat om wat jij ziet en hoe jij het ziet. Dat schept een enorme vrijheid. Die creatieve vrijheid is minstens zo belangrijk als de techniek.
Natuurlijk! En potloden, tekenpennen en papier. Je hoeft niets mee te nemen. Er zijn momenten tijdens de workshop waarop ik iedereen aanspoor meteen de tekenpen te gebruiken. ‘Potlood is voor watjes,’ roep je misschien wel na de workshop. (Ik roep dat regelmatig).
Wat heerlijk, dan is techniek waarschijnlijk geen probleem. Misschien wil je wel losser tekenen of leuke opdrachten naar je hoofd geslingerd krijgen door een o zo aardig iemand. Jezelf uitdagen. Of vind je je tekenlijn niet strak of speels genoeg en leer je dat bij mij los te laten (want dat niet strakke of speelse is niet het einde van de wereld). 
Wat leuk dat je dat vraagt. Laatst kreeg ik een kaart van iemand en ze scheef ‘Dank je wel voor je wijze lessen, je unieke humor en de manier waarop je de regie over de les hield. Voor het laten zien dat een kunstenaar altijd in ontwikkeling mag zijn en je aanmoedigende feedback.’ Daar werd ik heel blij van, van die kaart. Een ander mailde me: ‘Het was een geweldige dag en op weg naar huis zat ik te stuiteren in de auto. Heb sindsdien zoveel gemaakt. Heerlijk!’. Ook fijn, die mail.
Mooi zo. Want ik geef graag antwoord. Bel 06 12312982 of mail sabine@sabinewisman.nl.

andere puike workshops:

workshop prentenboek schrijven